Egészség

Egyéves gyerek testébe zárva él a 23 éves férfi

Számos orvoshoz elvitte már a családja, de egyelőre senki sem tudott segíteni a kisgyerek testében élő férfin.

Az indiai Manpreet Singh születésekor egészséges babának tűnt, ám a még azelőtt megállt a fejlődésben, hogy megtanult volna járni vagy beszélni. A 23 éves férfi egy 1 év körüli gyerek testébe zárva él.

Elsősorban gesztusokkal kommunikál (Profimedia)

Manpreetnek két testvére van, mindketten egészségesen fejlettek. Az orvosok szerint a férfi hormonális rendellenesség miatt állt meg a növésben. Elképzelhető azonban az is, hogy egy rendkívül ritka, a világon nagyjából 300 embert érintő genetikai betegségben, Laron-szindrómában szenved.

Az aprócska testű férfiról a szülei nem voltak képesek gondoskodni, ezért a nagynénjével és a nagybátyjával él. Elsősorban gesztusokkal kommunikál, képes nevetni, sírni és sikítani, beszélgetni azonban nem.

Manpreet Singh (Profimedia)

Családja nagyon aggódik Manpreet jövője miatt, ezért számos orvost felkerestek, de eddig még senki sem tudott segíteni rajta. Ezért most az interneten indítottak gyűjtést, hogy meg tudjanak fizetni egy jobb orvost és kórházat, ahol alaposabban kivizsgálják, és akár kezelni is tudják Manpreetet.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top