Egészség

Évente egyszer fürdött a nő, férje beadta a válókeresetet

Az asszony nem volt hajlandó tisztálkodni, nem dolgozott, és a férjének sem engedte, hogy munkába járjon.

Válókeresetet nyújtott be a felesége, Lin ellen egy tajvani férfi, arra hivatkozva, hogy pszichológiai kínokat kellett átélnie felesége egészségtelen életmódja miatt.

A nő a házasságkötésük előtt még hetente egyszer fürdött, miután azoban elvette, előbb csak havonta egyszer zuhanyzott, illetve mosott hajat és fogat, majd ezek az alkalmak tovább ritkultak és végül már csak évente egy alkalommal tisztálkodott.

Az asszony higiéniai szokásai miatt évente csak egyszer szexeltek, emiatt gyermekük sem született egy évtizeden át. 

Lin nem dolgozott, és a férjét is visszatartotta attól, hogy dolgozni járjon, ehelyett azt várta el tőle, hogy maradjon otthon, és nehezen mozgó apósára főzzön. Napi kiadásaikat abból a kevéske pénzből fedezték, amit a feleség az anyjától kért. Az apósa ugyan megszerezte egy lottózó üzemeltetési jogát, ám végül ezt a vállalkozást sem indították be, inkább szegények maradtak. Nem tudták fizetni az egészségbiztosítást sem.

A férfi 2015-ben elköltözött a család otthonából, és munkát is talált egy másik városban. A feleség azonban utánament a munkahelyére, és azt követelte tőle, hogy amint megkapja az első havi fizetését, mondjon fel. A férj ekkor döntött a válás mellett.

Lin nem akar válni, és a bíróságon azzal védekezett, hogy szülei fiukként szerették a férjét. Miután pedig elköltözött, csak azért ment utána, mert a férfi nem reagált a telefonhívásaira.

A bíró engedélyt adott a válásra, de az asszony fellebezhet.

taipeitimes

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top