Egészség

Szétkürtölte az orvos a betege terhességét

Az olasz nő egy ideje furán érezte magát, és szélmalomharcot vívott a kilókkal. Kiderült, hogy semmi baja, csak pár hét múlva szülni fog. De ami ezután következett, arra senki nem számított.

Fogalma sem volt róla, hogy anyai örömök elé néz, ezért egyre jobban aggasztotta a fiatal olasz nőt, hogy bár az utolsó betűig betartja a diétáját, mégis egyre többet mutat alatta a mérleg, hamar elfárad és olykor nehezen kap levegőt, ráadásul vércukorértékei is nyugtalanítók. Ezekkel a panaszokkal kereste fel az udinei Santa Maria della Misericordia kórház anyagcsere-betegségekre specializálódott orvosát, hogy a végére járjon, mi állhat a háttérben. A vizsgálatok hamar kiderítették, hogy a páciens nem beteg, hanem babát vár.

A doktornak arról számolt be, hogy tünetei a súlygyarapodással egyre erősebbek lettek, ezért azt szerette volna, hogy továbbküldjék egy táplálkozási tanácsadóhoz. Az orvosnak nem kellett hosszan vizsgálódnia, hogy fény derüljön a meglehetősen előrehaladott terhességre, a nő ugyanis már a hetedik hónapban járt. A diagnózis után nem sokkal újabb meglepetés érte a nőt, a belgyógyász-diabetológus orvos ugyanis egy vicceskedő Facebook-posztban számolt be az esetről.

A nagy vihart kavart bejegyzés – Forrás: Fanpage.it

„Az egyszer biztos, hogy orvosnak lenni cseppet sem unalmas – kezdte bejegyzését a doktor. – Olykor az is megesik, hogy olyan jó hírt (igaz, ez nézőpont kérdése) kell közölnünk, amire a páciens álmában sem gondolt. Ez történt ma is a rendelőben, amikor hirtelen hízás, nehézlégzés, puffadás és rendetlenkedő vércukorértékek miatt kellett megvizsgálnom egy nőt, akiről rövid úton kiderült, hogy legalább 7 hónapos terhes, Így kürtölte világgá a hírt az orvos, aki gyorsan meggondolta magát, és a publikálás után nem sokkal törölte a posztot, de addigra késő volt, a szemfülesebb olvasók elmentették a bejegyzést.

Bár semmilyen személyes adat nem látott napvilágot a kiírásban, maga a kórház is felszólította az orvost, hogy törölje a bejegyzést, és biztosította a páciensét, hogy a szószátyárság nem marad következmények nélkül akkor sem, ha jó szándék vezérelte a doktort. Ahogy a Messaggero Veneto című lapban is megírták, az orvos ellen nem indítanak fegyelmi eljárást, mostantól kezdve azonban szigorúbban fogják ellenőrizni a munkatársak aktivitását a közösségi médiában, és még nyomatékosabban felhívják a kollégák figyelmét arra, mekkora felelősséggel jár mindaz, amit a világhálón tesznek közzé.

(via)

Szétkürtölte az orvos a Facebookon a páciense terhességét (Fotó: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top