Egészség
Szponzorált tartalom

Nátha, orrfolyás és orrdugulás? Így segít az Adriai-tenger vize!

Unod a szipogást, nem szelel az orrod, és még a levegővétel is nehéz? Tudd meg, hogyan segíthet az Adriai-tenger sós vize az allergián és a megfázáson!

Akár megfázás, akár allergia miatt dugul el az orrod, biztos ismered az érzést, amikor nemcsak a napjaidat, hanem az éjjeleidet is megkeseríti a pangó váladék. Használd a tenger vizét, és hamarabb fellélegezhetsz, mint gondolnád!

A tengervíz áldásos hatásai

Ha nyaraltál már tengervíz mellett, például az Adrián, és megmártóztál a horvát tengerpart gyönyörű vizében, biztos, hogy észrevetted, mennyivel feszesebb, szebb lett a bőröd. Sőt, ha addig allergiával küzdöttél, az orrdugulás és a nátha is alábbhagyott: vagyis a tengeri só nemcsak a konyhában nélkülözhetetlen, hanem az allergiás, megfázásos időszakban az egyik legjobb természetes gyógymódként is bevethető. Fontos, hogy tudd, hogy nem csak a közérzeted javítása miatt lényeges, hogy megszüntesd az orrdugulást, ugyanis a kezeletlen gyulladás problémát is okozhat!

Attól függetlenül, hogy mi okozza az orrdugulást, ha nem kezeljük, az orrnyálkahártya duzzanata szövődményeket is okozhat. Az olyan hétköznapi – és sokunk életét megkeserítő – problémától kezdve, mint a horkolás, egészen komoly gyulladások is kialakulhatnak: a tartós és kezeletlen orrdugulásnak orrmelléküreg-gyulladás, gégegyulladás és hörghurut is lehet a folyománya. Éppen ezért  fordíts gondot arra, hogy a pangó váladékot kiürítsd, és megszüntesd az orrnyálkahártya gyulladását.

Az Adria vize gyógyhatású

Az Adria vize gyógyhatású

Így segít a tengeri só

A só az egyik legjobb gyógymód az őszi és a téli megfázásos időszakban, de az allergiaszezonban is hatékony segítőnk lehet. Biztos, hogy az orrdugulást te sem csak hírből ismered, és  legtöbben már kipróbáltuk barátaink, családtagjaink tanácsára a sós vizes oldatot, amit nagy rákészülést követően felszippantottunk az orrunkba – de tedd a kezed a szívedre: valóban jobb lett utána, vagy csak a könnyeiddel küszködtél? A helyzet az, hogy nem az egyszerű asztali só fog megkönnyebbülést hozni, hanem a tengeri sós víz, pontosabban a tengervizet tartalmazó oldatok, orrspray-k. A tengervízben több mint 80 létfontosságú ásványi anyag és nyomelem található, például magnézium, kalcium, réz, mangán, cink, vas, foszfor, jód és szelén, ráadásul összetevői olyan fiziológiás koncentrációban vannak, melyeket az orrba juttatva ideális feltételeket teremtünk a légutaknak és az orrnyálkahártyának az egészséges működéshez.

De attól, hogy a közértben megveszed a tengeri sót, még semmi sem garantálja a tisztaságát, és az sem mindegy, hogy milyen arányban kevered össze a vízzel. Ha túl kevés sót használsz, szinte semmit nem fog érni, ha túl sokat, akkor a nyálkahártyádat is károsíthatod vele. Arról nem is beszélve, hogy macerás a tenyeredből vagy a tálkából felszippantani: szétcsöpögteted, ráfolyik a ruhádra – egyszóval nem munkahely- és közösségkompatibilis. Vagyis a leghigiénikusabb és legbiztonságosabb megoldás, ha tengervizet tartalmazó orrspray-t használsz, amelyet egy-két fújás után be tudsz dobni a táskádba. Az otthon kikevert tengeri sós vizet pedig hagyd meg a gargarizáláshoz, ha lerakódást tapasztalsz a torkodban.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top