Egészség

Mellrákot okozhat a lombikbébi-eljárás

Miskolci orvosok figyeltek fel az összefüggésre.

A nemzetközi orvosi szaklapok egyre szélesebb körben tárgyalják, hogy összefüggés van a lombikbébi-eljárás és a daganatos megbetegedések kialakulása között.

Most egy miskolci orvoscsoport is utánajárt a megállapításnak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Onkológiai és Sugárterápiás Centrumában ugyanis azt tapasztalták, hogy a mellrákos betegek között feltűnően sok az olyan nő, aki pár éve lombikprogramban vett részt – írja a Hvg.hu.

A kórházban végzett kutatás szerint a tavaly regisztrált 322 új emlőrákos betegből 15-en vettek részt korábban lombikprogramban. A rosszindulatú daganat kialakulásában egyetlen esetben sem merült fel családi halmozódás vagy genetikai ok.

A miskolci orvosok ezért arra figyelmeztetnek, hogy a lombikkezelés lehetett az emlőrák kiváltó oka. A betegség hátterében valószínűleg a nagy mennyiségben adott hormonok állnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top