Egészség

700 kilós bika ölte meg az 50 éves fejőnőt

A tehenészet vezetője bíróság elé került.

Bár még 2017-ben történt, a mai napig tárgyalják egy 50 éves tolnanémedi asszony ügyét.

Ica egy tehenészetben dolgozott, ahol természetes megtermékenyítéssel foglalkoztak, azaz a karámokban lévő tehenek közé beeresztenek egy bikát, amely így saját maga válogat a számára tetsző egyedek közül.

Ica egy ilyen alkalommal ment be a karámba, ekkor támadta meg a bika – írja a Borsonline.

A nem mindennapi ügyet tegnap tárgyalták a Szekszárdi Törvényszéken, a vádlottat, a tehenészet vezetőjét, K. Sándort halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják.

Icának az volt a feladata, hogy a pihenőtérben elhelyezett teheneket kiterelje szétválogatásra. Ica a fejőstehenek kihajtásához hátrament a pihenőtérbe, ott támadta meg a  hétszáz kilós tenyészbika, dobálni kezdte, ötször nekivágta a betonfalnak, a vasrácsnak és az elválasztó vasrudaknak. Az asszony a helyszínen életét vesztette.

Ica két gyereket hagyott maga után, volt férje szerint előre számítani lehetett rá, hogy egyszer baleset lesz a tehenészetben, mert sok volt a szabálytalanság.

Az ügy most másodfokon van.

(Kiemelt kép: illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top