Egészség

Magatehetetlen betegét rugdosta a miskolci kórház beteghordója

Többször is belerúgott a kerekesszékes férfiba.

Valószínűleg egy másik páciens rögzíthette azt a rövid videót csütörtökön, amelyen az látszik, ahogy egy beteghordó többször is belerúg egy rábízott, kerekesszékével együtt a földön fekvő, beteg férfiba. A videót az Indexnek küldték el. A lap úgy tudja, a felvétel akkor készült, amikor a beteget vizsgálat után a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház sürgősségi osztályáról a detoxikáló részlegbe tolták át.

kerekesszék mozgáskorlátozott

A kép illusztráció! (iStock)

A felvétel tanúsága szerint a beteghordó előbb gondosan körbenéz, hogy látja-e őket valaki az udvaron, majd többször is belerúg a kerekesszékes férfiba. Ezután felállítja a kerekesszéket, és eltolja a magatehetetlen beteget. Az Index az ügyben megkereste a miskolci kórházat is. Ezt válaszolták nekik: „…a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház menedzsmentje az illetékes betegellátó egység vezetőjétől értesült az esetről; azonnali hatállyal belső vizsgálatot indított, amelynek eredményeképp a munkavállalót haladéktalanul elbocsátotta. Az intézmény a szakhatóságok felé már elindította a szükséges jogi lépéseket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanakkor még nem válaszolt arra, érkezett-e hozzájuk feljelentés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top