Egészség

9 nap alatt ölte meg a szúnyogcsípés a 64 éves férfit

Makkegészséges volt, kilenc nap alatt agyhalottá nyilvánították.

Keleti ló-agyvelőgyulladás kórokozóját hordozó szúnyog csípte meg a 64 éves michigani Gregg McChesney-t. A férfi munka közben lett rosszul, a teste rángani kezdett. Kórházba vitték, ahol agyhalottá nyilvánították, ezután derült ki, mi támadta meg a szervezetét. A férfi egy hónappal később halott volt.

McChesney egyike annak a hét embernek, aki ugyanezt a szúnyogok által terjesztett, ritka betegséget kapta el Michigan államban idén júliusban. Amerika-szerte összesen huszonegy embernél diagnosztizálták a betegséget. Közülük öten meg is haltak, ami rendkívül magas szám a korábbi évek adataihoz képest.

(Fotó: iStockphoto)

A jellemzően nyáron terjedő vírus főleg az 50 évnél idősebbekre és a 15 évnél fiatalabbakra jelent súlyos veszélyt. A szúnyogcsípés után 4-10 nappal jelentkező tünetek közé tartozik a hidegrázás, a láz, az ízületi és izomfájdalom. A túlélők közül többen súlyos agykárosodást szenvednek. A vírusra egyelőre nincs ellenszer, emiatt egyike a legveszélyesebb, gyógyíthatatlan és megelőzhetetlen betegségeknek.

(Washington Post via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top