Egészség
Szponzorált tartalom

Wellness és kikapcsolódás – a hétköznapokon is! Így csináld!

Tartsd észben: egy feltöltő masszázsra vagy egy órás, stresszlevezető fürdőzésre nemcsak a szabadság alatt vagy hétvégén van lehetőség! Hoztunk érveket is, miért tesz jót, ha hétköznap is kimozdulsz!

Regenerálódj, de ne csak hétvégén!

Attól függetlenül, hogy számodra mi jelenti a kikapcsolódást, mindenképp szánj időt arra, hogy a tested regenerálódjon, de ne csak hétvégén. Az élmény- és gyógyfürdők talán a legjobb helyek erre, hiszen egy félórás masszázs, szauna vagy fürdőzés olyan energiákkal tölt fel, aminek segítségével kicserélődve, újult erővel foghatsz neki ismét a hétköznapi teendőknek.

Fotó: iStock

Passzív helyett inkább aktívabb pihenésre vágysz, de csak pár órád van rá a rohanó hétköznapokban?

A szauna, wellness mellett a fürdőkomplexumok fitneszszolgáltatásait is érdemes kipróbálni. Egy óra aktív mozgással is sokat tehetsz az egészségedért – nem utolsósorban az alakodért –, ráadásul egy csoportos óra ugyancsak plusz energiákkal tölt fel.

Ne feledd! A gyógyvízben a fájós csuklód, a hátad, a derekad és a nyakad is regenerálódhat. Sőt, ha olyan termálvizes medencét választasz, amely nátrium-klorid-hidrogénkarbonát, valamint fluorid- és jodidtartalmú, az a nőgyógyászati problémákra, idegi kimerültségre és a depresszív állapotra is jó hatással lehet.

A gyerkőcnek is jót teszel vele!

Nemcsak magadnak teszel jót, ha kiszakadsz pár órára a hétköznapi forgatagból, hanem a gyerkőcnek is. Pár óra délutáni önfeledt pancsolás neki is jót fog tenni egy nehezebb iskolanap után! Egy közös, apás–anyás program pedig csak tovább erősíti a szülő–gyermek kapcsolatot!

Nem kell hosszú órákat utazni a következő gyógy-és élményfürdőért!

Magyarország 80 százaléka alatt található termálvízkészlet, amely a mennyisége mellett minőségileg is egyedülálló. Közel 1500 gyógyhatású termálvízforrásnak köszönhetően, Magyarország-szerte állandó fejlődésben vannak az egészségügyi, wellness komplexumok, így nem kell órákig utazni egy-egy ilyen központ eléréséig.

Vonulj el a világ elől a szürke hétköznapokon is!

Számos fürdő tartja ma már fontosnak, hogy az óriáscsúszdák és vízi attrakciók kedvelői mellett azoknak az igényeit is kielégítse, akik kifejezetten egy csendes fürdőzésre, relaxációra vágynak. Egy gyógyfürdőben ezt is megkapja, aki erre vágyik, hétköznap is! Ha tényleg szeretnél elbújni a világ elől, fogj egy könyvet, és menj! Fürödj, olvass, kávézz, kapcsolj ki!

Szerezz új barátokat!

A gyógy-és élményfürdők nyugtató hangulata nemcsak ellazít, feltölt, hanem közösséget is formál. Csinálj együtt random programot a családdal, barátokkal, hiszen a fürdőkben – a víz jótékony hatása mellett – nyugodt körülmények között élvezhető a másik társasága. Ha valamiért nem tud veled tartani senki sem hétköznap, akkor sincs semmi baj, a fürdő tökéletes fórum arra is, hogy új ismerősöket, barátokat szerezz.

Mindenkinek jár a kényeztetés!

Köztudott, hogy a gyógyvíz alkalmas reumatológiai problémák kezelésére, gerincbántalmak enyhítésére, mozgásszervi és ízületi panaszok megszüntetésére. A gyógyfürdők kínálatában ráadásul rengeteg gyógykezelés is helyet kap, ahol kiváló szakemberek segítik, hogy az idősebb korosztály számára is felhőtlen legyen a kikapcsolódás.

Summa summarum: ahelyett, hogy a nappali kanapéját nyomjuk egész nap, álljunk fel, és tegyünk testi és mentális egészségünkért! A hetünk és a napunk bármelyik szakaszában megtehetjük, a többi csak kifogás!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top