Egészség

Rákos lett, és megvakult, de 40 év után csak azért is újra bowlingozni ment az elszánt nő

Háromszor is felgyógyult a rákos betegségből, legyűrhetetlen energiái vannak.

A 75 éves, kaliforniai Xelpho Womack több mint 40 évvel ezelőtt kezdett el rajongani a bowlingért, amikor a férjével együtt Puerto Ricóba utaztak. A játékot azért kellett abbahagynia, mert nagyon súlyos betegségek érték, amelyek az utóbbi évtizedekben alapvetően meghatározták az életét.

Womacket háromszor is diagnosztizálták petefészekrákkal, és egy súlyos bakteriális bőrfertőzése is volt. Négy évvel ezelőtt pedig elvesztette a látását. Amikor viszont az orvosai tavaly közölték vele, hogy többet nem fog lábra állni, abba már nem volt hajlandó belenyugodni. Ezért inkább visszament a bowlingpályára, hogy újra guríthasson egyet, mint közel fél évszázada.

 A kép illusztráció (forrás: Europress)

Womack azt állítja, az életörömét senki nem veheti el tőle, hiába nehezíti meg az életét a betegség. „Annyira örültem, amikor elgurítottam a golyót. Mintha csak megint 50 évvel ezelőtt lennénk. Azt csinálom, amit mindig is csináltam” – nyilatkozta a Good Day Sacramentónak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top