Egészség

Borzalom: videó bizonyítja az állatkínzást a hamburgi laboratóriumban

A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Az egész világot bejárták azok a felvételek, amik németországi a Hamburg mellett található Farmakológiai és Toxikológiai Laboratóriumban (LPT) készítettek. A videókon és képeken az látszik, ahogy a majmokon, kutyákon és macskákon barbár módon végzik el a kísérleteket, az állatok pedig láthatóan (és hallhatóan) szenvednek, írja a Hvg.hu. Néhány órával azután, hogy a Cruelty Free International és a Soko Tierschutz kiszivárogtatták a rejtett kamerával készített felvételeket az embertelen körülmények között tartott állatokról, a német hatóság kiszállt a helyszínre.

Az Alsó-Szászországi Állami Fogyasztóvédelmi és Élelmiszer-biztonsági Hivatal szóvivője úgy nyilatkozott, a helyszíni szemlén kiderült, az állatok ketrecei valóban annyira kicsik, ahogyan azt az aktivisták állították – írja a Hvg a MailOnline-ra hivatkozva. A hatóság a helyi ügyészségnek továbbította az ügyet az állatvédelmi törvények megsértése miatt.

A felkavaró felvételen jól látni, ahogy a szűk ketrecekben a macskák körbe-körbe forognak, a majmok sikítoznak, egy kutya pedig a saját vérében fekszik…

Barbara Otte-Kinast mezőgazdasági miniszter szerint gyorsan és hatékonyan kell megbüntetni a laboratóriumot, és a kísérletek elvégzéséhez szükséges engedély visszavonásán is el kell gondolkodni. Ez azt jelentené, hogy a laboratóriumnak azonnal be kellene zárnia. Első körben a megfelelő körülmények kialakítását írják elő az LPT-nek, ami mellé természetesen pénzbüntetést is kiszabnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top