Egészség

Három ember életét mentette már meg a hős kéményseprő

Nemrég egy idős asszonynak segített, aki saját otthonában lett rosszul.

A kocsi kéményseprő éppen Takács Sándorné házához ment dolgozni egy szeptemberi napon, amikor észrevette, hogy valami baj van az idős asszonnyal – derül ki a TV2 Tények Plusz riportjából.

„Szólítottam a lakót, hogy kéményseprő. A hölgy kijött a bejárati ajtón, de pár lépés után láttam, hogy nincs teljesen rendben, szédelgett, nem volt teljesen magabiztos a menése. Kiabáltam, hogy dobja ki a kulcsot, de ő ezt már nem értette, nem tudta felfogni” – mesélte a történteket Motil László.

Ezt követően a kéményseprő gyorsan döntött, nem gondolkozott azon, hogy van-e kutya, azonnal cselekedett, mert látta, hogy rosszul van az idős asszony. Átugrott a kapun, odafutott, és még el tudta kapni az összeeső nőt. Bevitte a házba, borogatást és vizet adott neki, illetve a nő kérésére a gyógyszerét, amitől egy idő után jobban is lett.

De nem Takács Sándorné az egyetlen, akin segített: korábban egy étterem előtt, illetve egy buszmegállónál talált eszméletlenül fekvő embereket, akiknek megmentette az életét. Azt mondja, nem is volt kérdés, hogy segít. És azt szeretné, ha ez másoknak is természetes lenne.

(via)

Kiemelt képünk: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top