Egészség

Majdnem meghalt a fertőzőosztályon a kisbaba

Könyörgött az anya, hogy ébresszék fel az ügyeletes orvost.

Hasmenés és hányás miatt vitte be kéthónapos kisfiát a kórházba Sipos Tamás és párja, Hódi Ágnes. A csöppség kétpalacknyi infúziót kapott és csak egyszer nézte meg orvos. Az anya estére látta, hogy gyermeke nagyon rosszul van, beestek a szemei, és nincs rendben a kutacsa sem – számolt be róla a Blikk.

baba láb csecsemő

A kép illusztráció! (iStock)

„Nagy nehezen rábeszéltem a nővérkét, hogy csináljon valamit, mert a kisfiam szenved. Vett két csepp vizeletet, azt megvizsgálta, majd közölte, hogy nincs benne aceton, tehát kiszáradástól nem kell tartanunk. Csak nem hagyott nyugodni a dolog, és addig könyörögtem, míg végül felébresztették az ügyeletes orvost. Ő elkezdte szurkálni a kisfiamat, hogy vért vegyen tőle, de ez nem sikerült. Talán az utolsó pillanatban, de az orvos kapcsolt, hogy szepszise lehet a kisfiamnak, és azonnal hívták a mentőket” – mesélte az anya.

Az intenzív osztályon kiderült, hogy hipovolémiás sokk és akut vesekárosodás érte a kisfiút. Mindez valószínűleg a kóros kiszáradás következménye lehetett. A sokktalanítást azonnal megkezdték, a baba végül teljesen, maradandó károsodás nélkül felépült.

Az érintett kórház egyelőre nem reagált a lap megkeresésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top