Egészség

Ritka önfeláldozó tettel bizonyította szerelmét ez a férfi

Annyira szereti a barátnőjét, hogy a fél veséjét adta a lány apjának, aki egy ritka veserendellenesség miatt állandó dialízisre szorult volna, élete végéig.

A 23 éves Andrew Mayzak és a 20 éves Ashley Turcotte egy randiappon keresztül találtak egymásra, és szinte az első személyes találkozás alkalmával egymásba szerettek. Ám a nagy románcot és a lány hangulatát beárnyékolta egy fájdalmas családi titok: Ashley édesapja, Paul már jó ideje egy nagyon komoly veseelégtelenségtől szenvedett. A férfit 17 évesen diagnosztizálták egy ritka betegséggel, mely során az immunrendszer a vesék ellen fordul. 2015-re pedig egészen odáig fajult a helyzet, hogy kiderült, a vesedialízis Paul egyetlen esélye.

Az apukának innentől kezdve heti három alkalommal négy órát a kórházban a gépeken kellett töltenie. Paul elmondása alapján többször is megfordult a fejében, hogy feladja, főleg, hogy mindezt a napi 8 óra munka és a család mellett kellett az egészsége érdekében megtennie.

Viszont miután Ashley bevallotta a barátjának, hogy édesapja milyen beteg, a fiúban feltámadt a tettvágy, és arra kezdte biztatni a családot, hogy találjanak egy alkalmas vesedonort Paulnak. „Láttam, hogy nemcsak Paul, hanem az egész család szenved, ezért szerettem volna nekik valahogy segíteni” – árulta el Mayzak, aki mindeközben saját magát is elkezdte kivizsgáltatni, hátha kiderül, hogy még belőle is lehet donor.

Végül kiderült, hogy a fiú tökéletesen alkalmas a feladatra, és október 1-jén meg is történt a beavatkozás, amire szerencsére mindkét férfi szervezete kifogástalanul reagált. „Napról napra egyre jobban érzem magam” – nyilatkozta Turcotte, aki azt is elmondta, a legjobban azt várja, hogy ismét úszhasson, amiről a rendszeres dialízis miatt le kellett mondania.

A család természetesen míg él, hálás lesz Andrew nagylelkűségéért. Ashley elmondta, neki mindennél többet megér, hogy ismét egészségesen láthatja az édesapját. A felépülést végül a család egy közös Disney-parkos kiruccanással és egy hawaii nyaralással ünnepelte meg.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top