Egészség

Országos K-vitamin-hiány: a szülők, védőnők a neten keresik a hiánycikket

A szer létfontosságú a csecsemőknek.

Ismét országos hiánycikk a K-vitamin, amelyet csecsemők kapnak rögtön születésük után a kórházban, majd otthon egészen az anyatejes táplálás végéig. Az ampulla egyszer már nyáron elfogyott a patikákból, akkor külföldről hoztak be. Hétfőn több patikus is azt mondta, hogy már ez a készlet is elfogyott – adta hírül az RTL Híradó.

A tudósítás szerint az anyák és a védőnők már a közösségi oldalakon keresik a hiánycikket. A külföldről májusban behozott szert egy ideig lehetett kapni a patikákban, de többszörös áron. Most több patika is arról számolt be a híradónak, hogy elfogyott a gyógyszer, és még nem kaptak utánpótlást.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet honlapja szerint a K-vitamin gyártási gond miatt bizonytalan ideig hiánycikk. A K-vitamint azonban kötelező beadni minden újszülöttnek, ugyanis minden ezredik csecsemő K-vitamin-hiányosan születik, ami vérzékenységhez vezethet.

A Gyógyszerészeti Intézet szerint jövő hétre megoldódik a helyzet. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top