Egészség

Minden ráktípust elpusztít egy ausztrál cég által kifejlesztett vírus

A szert egyelőre csak patkányokon tesztelik. A cég vezetője abban bízik, a vírus nemsokára az emberi szervezetben is bizonyíthat majd.
labor

„Az emberiség nagyjából az 1900-as évek eleje óta tudja, hogy bizonyos vad vírusfajták hatékonyak a rosszindulatú daganatok elleni küzdelemben – idézi a Ladbible Yuman Fong amerikai professzort, aki emlékeztetett arra is, a vírusterápia éppen a kiszámíthatatlansága miatt nem vált bevett gyógymóddá. – Azok a vírusok, amelyek elég agresszívek voltak a daganatok legyőzéséhez, sokszor az emberekre ugyanolyan halálosnak bizonyultak.”

Az orvostudomány mindezek ellenére nem adta fel a reményt, és tovább kísérletezett, daganatellenes vírusokat kutatva. Mostanra egy ausztrál cég egészen odáig jutott, hogy állításuk szerint olyan vírust hoztak létre, ami minden daganattípus ellen hatékony lehet. „A patkányokon végzett kísérleteink eredményei több mint biztatóak” – nyilatkozta a cég vezetője, dr. Fong, majd hozzátette, reméli, a vírussal kapcsolatos kísérletek minél hamarabb új fázisba léphetnek.

A szakember beszélt arról is, cége a himlő egy kifejezetten teheneket támadó fajtájával kísérletezik, ami terveik szerint közvetlenül a daganatba injekciózva fejtené ki pusztító hatását. „A vírus a tumorba jutva megállíthatatlanul szaporodni kezd; gyakorlatilag belülről falja fel.”

„Bár az eredmények valóban bizakodásra adnak okot, egyelőre még korai lenne örülni” – nyilatkozta a Daily Telegraphnak a professzor, Sanchia Aranda. A rákkutató mindenképpen megvárná, hogy a szert embereken is teszteljék, annál is inkább, mert meggyőződése, hogy a daganatellenes vírust a szervezet immunrendszere már azelőtt felismerheti és semlegesítheti, hogy egyáltalán eljutna a tumorig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top