Egészség

A gyógyszertárban döbbent rá, hogy meghalt

Később egy adminisztrátor közölte a nővel, hogy már nincs életben.

Nem tudjuk a 73 éves texasi nő nevét, csak azt, hogy éppen ki akarta váltani a gyógyszereit, mikor szembesült vele, hogy meghalt. 

Eleinte nem tudta, hogy erről van szó. Csak annyit mondtak neki, hogy nem működik a bankkártyája. Néhány perccel később a banki ügyintézőtől kellett megtudnia, hogy már nincs életben. 

A halott nő (Forrás: TV2)

Személyes okmányainak adatait törölték. Ahogy a segítőkész adminisztrációs munkatársak tájékoztatták, minden jogosultságát elveszítette az életében. Az ok: a társadalombiztosítási igazgatóság tévedésből halottnak nyilvánította.

A 73 éves texasi nő, aki papíron halott, most nem kaphat nyugdíjat és orvosi ellátást, ételt sem tud venni, így egyre közelebb kerül ahhoz, hogy az adminisztratív formaságok hatályba lépése után testi valójában is meghaljon.

Az idős nő most azért küzd, hogy elismerjék, életben van. Ez nem megy megy könnyen: legalább 45 napba fog telni, amíg újra élhet – papíron is. Amerikában évente akár több mint 10 ezer ember válhat ehhez hasonló tévedés áldozatává.

(TV2)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top