Egészség

Az ápolók figyelmetlensége miatt halt meg egy beteg az idősotthonban

Összekevert flakonok miatt történt a tragédia az egyik békési idősek otthonában.

Az eset még áprilisban történt: az otthonban dolgozó egyik ápoló a betegek fürdetését végezte, ennek során az egyik idős gondozott éjjeliszekrényen hagyta a hígított kézfertőtlenítőt tartalmazó flakont, közvetlenül az üdítős palackok mellett – írja a beol.hu a Békés Megyei Főügyészség közleményére hivatkozva.

Később egy másik ápoló figyelmetlenségből – az amúgy címke nélküli – flakonból pár kortyot itatott a beteggel, ami után az idős néni rosszul lett, hányni kezdett. Ezt követően légzési elégtelenség alakult ki nála, és a kórházba szállítást követően nem sokkal meghalt.

Foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség a 30 éves és a 49 éves békési nővel szemben. Mivel figyelmetlenségük közvetlen összefüggésben volt a sértett halálával, viszont a mosdatószer megivása az idős nő alapbetegségei miatt okozták halálát, így ha beismerik tettüket, próbára bocsátják őket, illetve nekik kell viselniük a nyomozás során felmerült több mint 300 ezer forintos bűnügyi költséget is.

(via)

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Istockphoto

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top