Egészség

Tétlenül nézték végig a kislány fuldoklását a sárvári fürdő vendégei

Nem vették észre, mi történik.

Újabb részletek derültek ki a sárvári gyógyfürdőben néhány napja történt, tragikus balesetről. Az egyik medencében egy hároméves kislány elkeveredett a szüleitől. Egyelőre tisztázatlan okokból nem tudott feljönni a víz felszínére, és megfulladt.

A Blikk információi szerint ezalatt több fürdővendég is a gyerek közvetlen közelében tartózkodott. A belső kamera felvételein látszik, hogy a kislány másfél percig kapálózik a víz alatt, a fürdőzők azonban vélhetően nem tudták, hogy a gyerek nem kap levegőt, a fuldoklónak ugyanis hasonló esetben általában nincs ereje segélykiáltásra, sőt kapálózásra sem. 

Fotó: Facebook / Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A lap értesülései szerint egy férfi hosszan nézte a gyerek küzdelmét, a lábával meg is bökte, mégsem tett semmit. Valószínűleg fel sem fogta, mi történik a szeme előtt. A férfit a rendőrség is meg akarja hallgatni.

A szülők végül az úszómesterrel együtt találták meg a kislányt. „Azonnal kihúzták, még egy fürdőző nő is segített, hogy egyetlen pillanatot se vesztegessenek, és az úszómester megkezdte a gyerek újraélesztését. Tényleg mindent megpróbált a kollégáival együtt, aztán jöttek a mentők, végül a mentőhelikopter vitte el. Soha nem felejtem el a szülők arcát, ahogy nézték a gyermekük életéért folytatott emberfeletti küzdelmet” – nyilatkozta egy szemtanú. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top