Egészség
Szponzorált tartalom

Otthon edzenél, de kevés a helyed? Ezek a kardiogépek neked valók!

Szeretnél edzeni, de a hideg, nyálkás időben nincs kedved edzőterembe járni? Otthon, a lakásban is sportolhatsz, ha jól választasz kardiogépet!

Ma már nem kell külön helyiség ahhoz, hogy elmondhasd: otthon is tudsz teljes értékű edzést végezni. Ezek a kardiogépek alaposan átmozgatnak, formálnak, és ha végeztél, egyszerűen elteheted őket!

Evezőpad

Ha ülőmunkát végzel, egy evezőpad igazi felüdülést hozhat a mindennapjaidba. A monitor előtti munkavégzés nem csupán a szemünket, hanem a vázrendszerünket, a hátunkat, a nyakunkat és a derekunkat is megviseli. Nem szokatlan, hogy amire elérjük a harmadik ikszet, már komoly hátfájdalmak tarkítják a mindennapjainkat, azonban tudd: tehetsz ellene! Ha ülőmunkát végzel, rendkívül fontos, hogy megerősítsd a hátizmokat, amit otthon az evezőgéppel tehetsz meg a leghatékonyabban.

Amellett, hogy extra gyorsan megemeli a pulzust – így kíméletlen zsírégető is –, az evezőgép erősíti a karokat, a vállakat, a hátadat, de a lábadat és a hasadat is formálja. Ha rendszeresen használod, növelheted vele az állóképességedet, valamint a tüdőd és a szíved kapacitását. Az evezőpad kiválasztása során figyelj arra, hogy az ülőpad könnyen mozogjon előre és hátra, valamint tudd állítani az ellenállást az edzettségi szintednek megfelelően. Jó, ha tudod, hogy a többi kardiogéphez hasonlóan az evezőpadból is létezik összecsukható változat, amit akár a gardróbodba is eltehetsz, ha végeztél az edzéssel.

Futópad, gyaloglópad és szobakerékpár

A két legnépszerűbb kardiomozgásnak a legtöbben csak tavasszal és nyáron hódolnak, és bár az igazán elszántak a téli csípős időben is nekiiramodnak, sokan inkább a meleg szobát választjuk. Lássuk be, ilyenkor még az edzőteremig is nehéz eljutnunk.

Ha állandó időhiányban szenvedsz, vagy egyszerűen szeretnél az otthonod kényelmében edzeni, akkor szerezz be egy futópadot vagy egy szobakerékpárt, és sportolj otthon! Ha ízületi problémáid vannak, akkor a futópadot intenzív gyaloglásra használd, vagy válaszd a szobakerékpárt: figyelj arra, hogy ne csak az ülése, hanem a kormány magassága is állítható legyen, hogy ne fájduljon meg a hátad, és a kitartásod se fogyjon el menet közben.

Elliptikus tréner

Minden testrészedet szeretnéd átmozgatni, de annyi időd nincs, amennyi gyakorlatot szerinted el kellene ehhez végezned? Az elliptikus trénerrel már napi fél óra edzéssel is sokat javíthatsz az állóképességeden, ráadásul olyan izomcsoportokat is megdolgoztathatsz, amiknek a létezéséről eddig nem is tudtál. Egyszerre edzheted a lábadat, a fenekedet, és átmozgathatod a felsőtestedet is. Faraghatsz a csípődből, laposabbá teheted a hasadat, és rendszeres edzéssel a karjaid is tónusosabbak lesznek.

Ha elliptikus trénerrel edzel növelheted a szíved kapacitását, erősítheted a tüdődet, mivel edzés közben fokozott mennyiségű oxigén áramlik át a véredényeiden. Ezt a komplex edzésformát akkor sem kell nélkülöznöd, ha kicsi a helyed a lakásban: léteznek összecsukható változatok, amik ugyan kis helyet foglalnak, mégis minden olyan fontos tulajdonsággal rendelkeznek, mint a nagyobb, edzőtermi társaik.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top