Egészség
Szponzorált tartalom

3 otthoni kardiogép, ami nemcsak alakodat formálja, hanem az egészségedet is szolgálja

A szívünket, a tüdőnket, az ízületeinket és a pszichénket is komoly napi szintű terhelésnek tesszük ki. Ezért is fontos, hogy rendszeresen mozogj, és erősítsd a szervezetedet, ezt otthon, a lakásodban is megteheted!

Mozgás közben nemcsak az alakodra, hanem az egészségedre is szeretnél figyelni, és mindezt a lakásodban valósítanád meg? Ezeket a kardiogépeket szerezd be otthonra!

Elliptikus tréner

Az elliptikus tréner minden izmodat, az egész testedet alaposan átmozgatja. Ha ízület problémával küzdesz, vagy fokozottan óvnod kell a szívedet a mozgás során, akkor az elliptikus trénert válaszd. Amellett, hogy edzés közben kíméled a csípő, a térd és a boka ízületeit, karban tarthatod a szív- és érrendszeredet, valamint hatékonyan fejlesztheted az állóképességedet, edzheted az izmaidat.

De az elliptikus tréner akkor is jó döntés, ha nagyobb súlyfeleslegtől szeretnél megszabadulni, ugyanis remek zsírégető, alakformáló. Attól függően, hogy milyen intenzitású edzéstípust választasz, a pulzusodat gyorsan növelheted, és szinten is tarthatod, ami a fogyás egyik elengedhetetlen feltétele. Egy jól felszerelt elliptikus tréneren pulzusmérő és többféle programtípus is van, így könnyedén az edzettségi szintedhez igazíthatod a mozgást.

Szobakerékpár

Az elliptikus tréner mellett a kerékpározás az egyik leginkább ízületkímélő mozgásforma. A kerékpározás növeli a szíved kapacitását, és izmos, tónusos lábakat, valamint a kerek popsit formálhatsz magadnak, ha rendszeresen tekersz. A szobakerékpár komoly zsírégető hatással bír, fokozza a vérkeringést, valamint az anyagcserét, és segít csökkenteni a testzsírszázalékot. Emellett elősegíti a méregtelenítést, valamint a többi aerob mozgáshoz hasonlóan jó hatással van a hangulatunkra és a közérzetünkre, ami télen nem elhanyagolható szempont.

Tény azonban, hogy csúszós téli utak és a hideg miatt a legtöbben idényjelleggel űzzük ezt a sportot, de ilyenkor sem kell lemondanod a jótékony hatásairól, ha beszerzel egy szobakerékpárt. Ha 1 órát edzel a szobakerékpáron, amellett, hogy akár 600-700 kalóriát is elégethetsz, növelheted a tüdőd és a szíved kapacitását, valamint elkerülheted a téli depressziót is.

Futópad

Egyre többen találnak rá a futásra, mint edzésformára, és biztos te is hallottad már, hogy nem csupán a testnek, hanem a léleknek is jót tesz. A futással szép, tónusos, szálkás izomzatra tehetsz szert, ráadásul erősítheted az immunrendszeredet, növelheted a szíved kapacitását, csökkentheted a vérnyomásodat, valamint a stresszt is levezetheted. Ha legalább 20 percen keresztül egyenletes futsz, a jobb agyféltekéd aktivitása fokozódik, aminek következtében több boldogsághormon, vagyis endorfin termelődik. Ha elegendő endorfint termel a szervezeted, megelőzheted a depresszív időszakokat, és minimalizálhatod a szorongást is.

A futás jótékony hatásait télen sem kell mellőznöd, amikor a hideg levegő, a havazás és a csípős szél inkább arra ösztökél, maradj bent a meleg lakásban: szerezz be egy futópadot, és indulhat az edzés! A futópadot akkor is használhatod, ha az ízületeiddel gond van: ebben az esetben futás helyett sétára használd. Ha kevés a helyed a lakásban válassz összecsukható futópadot, ami akár az ágy alatt, vagy az egyik sarokban is elfér.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top