Egészség
Szponzorált tartalom

Hogyan válasszunk szobakerékpárt? Tippek a jó döntéshez

Ha szeretnél figyelni az egészségedre, fogynál, kerek popsit, valamint izmos lábakat formálnál magadnak, a szobakerékpár tökéletes választás. De ahhoz, hogy sokáig használhasd, ezeket a szempontokat vedd figyelembe!

Ha nem szeretnéd azok táborát erősíteni, akik a szobakerékpárt ruhafogasnak használják, fogadd meg a tanácsainkat, és nem lesz olyan nap, amikor ne ülnél rá szívesen!

Fiatalok, idősek, rendszeresen sportolók és kezdők számára is ideális

Akár rendszeresen tekersz, akár most szeretnél elkezdeni sportolni, vagy rehabilitációra használnád, a szobakerékpár minden korosztály számára jó választás lehet. Ugyanúgy használhatják a fiatalabbak, mint az idősebbek, kíméli az ízületeket, a szívet, és szuperül formálja az alakot, valamint növeli az állóképességet.

Ha fogyni, formásodni szeretnél, akkor az egészséges étrend mellett mozognod is kell. A szobakerékpár ebben is segíthet, hiszen, ha rendszeresen használod, néhány hónap alatt nagyobb súlytöbblettől is könnyebben megszabadulhatsz. A biciklizés azért is jó, mert a futással ellentétben nem terheli a vázrendszeredet, így jelentősebb súlyfelesleg esetén sem kell lemondanod a rendszeres sportról.

Mire szeretnéd használni?

Ahhoz, hogy kiválaszd a számodra tökéletes szobakerékpárt, meg kell határoznod, mire fogod használni: az erőnléted növelésére, egészségmegőrzésre, fogyásra, vagy rehabilitációra. Ha utóbbi a cél, akkor mindenképpen nyitott vázú kerékpárt válassz, hogy könnyű legyen rá felülni. Ha fogyni szeretnél, vagy most kezdesz el újra mozogni, akkor olyan típus az ideális, aminek a kialakítása lehetővé teszi, hogy a hátadat egyenesen tartsd, és az ülése is kényelmes.

Ha többet tekersz, mint 30 perc, változtasd a testhelyzetedet, hogy a hátadnak is kényelmes legyen, és a teljesítményed se csökkenjen. Akkor választasz jól, ha olyan gép mellett döntesz, ami az edzettségi szintednek megfelel, és több nehézségi fokozat, valamint program is a rendelkezésedre áll.

Technológia, felszereltség

Nem mindegy az sem, hogy motoros vagy mechanikus változatot vásárolsz. Azok a szobakerékpárok, amik mágneses technikával készülnek halkabbak, egyenletesebb tekerést tesznek lehetővé, amíg a mechanikus kerékpárokat jóval nehezebb a hajtani. Ha fontos számodra a környezettudatosság, akkor olyan szobakerékpárt is választhatsz, amelyik nem igényel külön erőforrást, és akár a teraszon is tekerhetsz vele! Létezik olyan modell, amelynek elől vannak kerekei, és így nagyon könnyen tudjuk mozgatni őket.

Lényeges szempont, hogy mind az ülését, mind a kormányát a számodra megfelelő mélységbe, dőlésszögbe tudd állítani. Jó, ha tudod, hogy a lábad számára az az ideális, ha a pedál legalsó helyzetében enyhén behajlított pozícióban van. Az sem árt, ha minél több adatokat képes mérni és megjeleníteni a szobakerékpárod: a megtett táv, az elégetett kalóriák és a sebesség mellett a jobb gépek a teljesítményedet és a szívritmusodat is mutatják. Használati céltól függetlenül lényeges, és kulcsfontosságú, hogy olyan szobakerékpárt válassz, aminek stabilizátora is van!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top