Egészség

Egyszerre küzd rákkal a család mindhárom tagja

Apa, anya és 17 éves fiuk is beteg. Ők maguk sem értik, hogy történhetett ez velük.
rák diagnózis család

„Annyit nyugodtan elmondhatok, hogy egyáltalán nem könnyű feldolgozni azt, ami épp velünk történik” – mondja Kathy Desclef a CNN amerikai hírcsatorna riporterének. A nőt, aki férjével és fiával Franciaországból költözött a floridai Jacksonville-be, öt évvel ezelőtt diagnosztizálták az orvosok rákbetegséggel. „Én voltam az első a családban” – mondja keserűen, majd hozzáteszi, a Non-Hodgkin limfóma egy ritka válfajában szenved.

Röviddel Kathy diagnózisa után, a családapát, Benoit-t is rákkal diagnosztizálták az orvosok: „Augusztusban tudtam meg, hogy a fejfájásaimat és a rosszulléteimet egy rosszindulatú agydaganat okozza. Nem operálható – mondja a férfi, aki aki annak idején, hosszú évekkel ezelőtt azért hagyta hátra szülőhazáját, Franciaországot, hogy saját éttermet nyithasson. – Szakácsként a legnagyobb vágyam az volt, hogy egyszer a magam ura lehessek, hogy testközelből tapasztaljam meg az amerikai álmot.

A házaspárnak egyetlen gyermeke született, a 17 éves Luke, akit októberben Hodgkin-limfómával diagnosztizáltak az orvosok. „Az az egy vigasztal, hogy a fiunknak nagyon jók a gyógyulási esélyei – mondja Kathy, majd hozzáteszi, a saját betegségével kapcsolatban már nem lehet ilyen optimista: – A betegségem sajnos nagyon ritka, ez pedig rontja a gyógyulásom esélyeit is” – vallja be, majd hozzáteszi, a legjobban attól félnek, hogy az egészségi állapotuk miatt elveszítik a megélhetésüket jelentő kávézót.

„Mindhárman betegek vagyunk, és a sok kezelés mellett egyszerűen nem bírjuk a tempót – árulja el Benoit, aki egyelőre úgy próbálja életben tartani a családi vállalkozást, hogy extra munkaerőt bérelt fel. – Fogalmunk sincs, mennyi ideig lesz szükségünk segítségre. Minden olyan bizonytalan. Talán ez a legrosszabb.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top