Egészség

Ha ilyen sajtot vettél, nehogy megegyétek!

Érdemes átnézni a mostanában vásárolt sajtokat...

Sokféleképpen érheti kellemetlen meglepetés az embert, ha aggályos minőségű élelmiszert vásárol. Az egyik legrosszabb verzió az, ha a terméken semmi nem látszik, alattomosan mégis megbetegít. Ilyen sajtot hívott most vissza boltjaiból a Lidl üzlethálózat, mint írják, a fogyasztók egészségének védelme érdekében, elővigyázatosságból.

A termék ugyanis fennakadt a minőség-ellenőrzési vizsgálatokon: toxinképző E.coli baktériumot mutattak ki benne. Vagyis olyan kórokozót, ami elszaporodva hasmenéses megbetegedést okozhat főként az érzékenyebb gyomrú csecsemőknél, gyerekeknél, időseknél és olyanoknál, akiknek amúgy is legyengült az immunrendszerük.

Fotó: Lidl

A Jermi Käsewerk GmbH termékéről van szó, a Milbona Selection Brie de Nangis francia, 100 grammos lágy sajtról. A beazonosítás érdekében a gyártó egy sor adatot is közöl:

  • Minőségmegőrzési idő: 19.01.2020 vagy 20.01.2020
  • Tételazonosító: L29 513 vagy L29 514
  • Üzemazonosító: DE BW 331 EG,

ezeket kell tehát figyelni. Azt kérik a vásárlóktól, hogy akik ilyet vettek, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza bármelyik üzletbe, és a vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszaadják. Emellett elnézést kértek az okozott kellemetlenségért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top