Egészség

Küzdelmes napon vannak túl a budai mentők

Szerencsére minden eset sikerrel végződött.

Gyors egymásutánban két súlyos állapotú beteghez riasztották a budai esetkocsi személyzetét – írja Facebook-oldalán az OMSZ.

Először egy 60 év körüli férfi esett össze az egyik fővárosi sportcentrumban. A környezete szerencsére gyorsan reagált, és a mentő kiérkezéséig, a telefonon kapott utasítások alapján, már végezték a nem lélegző beteg újraélesztését.

„A perceken belül érkező egység azonnal emelt szintű ellátásba kezdett, ami csak hosszas küzdelem után vezetett eredményre. A férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink” – írja az OMSZ.

Rögtön utána egy 65 éves férfihez kérték segítségüket, aki otthonában lett rosszul.  A mentők oda is gyorsan kiértek, ám épp amikor a bejelentő ajtót nyitott az életmentőknek, a fulladó beteg keringése összeomlott. A férfi életéért ezúttal is keményen meg kellett küzdeniök, de végül stabilizálták állapotát.

(Kiemelt kép: OMSZ)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top