Egészség

Nincs mindig meleg víz a Szent János Kórház Stroke Centrumában

Főleg hétvégéken jelentkezik a fűtési rendszer felújításából eredő probléma.

Esténként és hétvégéken alig van meleg víz a Szent János Kórház Stroke Centrumában, tudta meg az egyik ott ápolt hozzátartozójától az RTL Híradó. Állítólag volt olyan agyvérzéses beteg, akit rokonai inkább hazavittek fürdetni a hétvégén. A műsor stábja rejtett kamerával forgatott az intézményben, és azt tapasztalták hétfőn, hogy a csapból csak langyos víz folyik.

A kórház egyik dolgozója azt mondta, többször előfordul, hogy nincs meleg víz, főleg hétvégente, amikor szinte teljesen kiürítik az alattuk lévő gégészeti osztály kórtermeit. Ilyenkor nagyon nehezen megy fel hozzájuk a meleg víz, de olyan is van, hogy 20-30 percig engedni kell a vizet, és csak akkor jön. A dolgozó úgy tudja a probléma nyár óta tart.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta, a probléma a fűtési rendszer felújításából ered. Időnként le kell kapcsolni a régi rendszereket az átálláshoz, ezeket főleg a hétvégékre időzítik. Arról viszont nincs tudomásuk, hogy volt olyan beteg, akit hazavittek mosdatni.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top