Egészség

82-szer vitték a börtönből kemoterápiára a rákos beteg rabot

Fél év múlva szabadulna, de feltételes szabadlábra helyezési kérelmét el sem bírálják.

10 hónapja tologatja egymás közt két bíróság egy rákbeteg elítélt szabadlábra helyezési kérelmét. A 63 éves Vass József Attila jelenleg a tököli börtönben van, innen hordják kemoterápiára az Országos Onkológiai Intézetbe. Eddig 82 alkalommal szállították ki a börtönből.

fogda börtön rács

A börtönből viszik kemoterápiára a férfit (Fotó: iStock)

A férfi kilenc éve rákos beteg, de szív- és cukorbetegsége is van, emiatt nehezen viseli az utaztatást. Lövöldözésért kapott hároméves fogházbüntetéséből még hat hónap van hátra. Feltételesen már tavaly nyáron szabadulhatott volna, felülvizsgálati kérelmét azonban tíz hónap alatt csak iktatta a Fővárosi Törvényszék. Vass ügyvédje azt is nehezen derítette ki, hogy ez a hatóság jogosult a feltételes szabadlábra helyezés engedélyezésére, mert korábban a Budapest Környéki Törvényszékhez folyamodtak.

A férfi szabadon bocsátása a börtön orvosai szerint is indokolt lenne, de a dolgok jelenlegi állása szerint csak fél év múlva, a büntetés letöltése után szabadulhat.

(RTL Klub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top