Egészség

Koronavírus: a Semmelweis Egyetemen kikérdezik a kínai hallgatókat

Részletes kérdőívet kapnak, hogy kiderüljön, mekkora a fertőzés kockázata.

A Semmelweis Egyetem felkészült a koronavírussal érintett területről érkező hallgatók fogadására. Nagyjából 400 távol-keleti hallgató tanul az egyetemen, köztük 52 kínai. Nekik a szorgalmi időszak előtt egy részletes kérdőívet kell kitölteniük, aminek alapján el lehet dönteni, mekkora a kockázata annak, hogy hordozhatják a vírust – közölte az egyetem.

Amennyiben felmerül a fertőzés kockázata, de a hallgató tünet- és panaszmentes, kéthetes járványügyi megfigyelés alá vonja az egyetem, míg egy esetleges fertőzés tüneteinek jelentkezésekor az Egyesített Szt. István és Szt. László Kórházba szállíttatják a beteget.

„Magyarországon jelenleg nem kell tartaniuk a megbetegedéstől azoknak, akik a közelmúltban nem jártak Kínában, vagy a velük egy háztartásban élők nem utaztak a fertőzött országokba” – mondta Prinz Gyula, a Semmelweis Egyetem infektológusa.

Pillanatnyilag a leghatásosabb védekezési mód a koronavírussal szemben a Semmelweis Ignác óta ismert módszer, a gyakori kézmosás és a higiénés szabályok betartása.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top