Egészség

Koronavírus: Vuhanban járt lázas beteget különítettek el Ferihegyen – frissítve!

Koronavírus-fertőzés gyanújával vizsgálták a férfit.

Egy Vuhanban járt lázas beteget különítettek el a Liszt Ferenc repülőtéren, koronavírus-fertőzés gyanújával vizsgálták – értesült az Index. A Nemzeti Népegészségügyi Központnál csupán annyit mondtak, hogy az utast kórházba szállították.

Az Index úgy tudja, a férfi nem kínai nemzetiségű volt, ugyanakkor állítása szerint nemrégiben járt Vuhanban, a koronavírus-járvány kiindulópontjában. Az Emirates légitársaság járatával érkezett a fővárosba Dubajból.

A reptéri egészségügyi szolgálatot ellátó AMS mentőszolgálat értesítette az Országos Mentőszolgálatot, akik életbe léptették az ilyen helyzetekre kidolgozott protokollt.

UPDATE:

Nem fertőződött koronavírussal az a férfi, aki Kínából indulva érkezett Budapestre – mondta a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa. Szlávik János közölte, hogy a fiatalember nem mutatja a betegség egyetlen tünetét sem, nem lázas, nem fullad, nem köhög. Megfigyelésre kórházban marad, de ezt nem a betegség gyanúja, hanem a kimerültség indokolja – hangsúlyozta.

A főorvos tájékoztatása szerint a férfi a járvány gócpontjaként ismert közép-kínai Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban járt egyetemre. A várost január 23-án hagyta el, vasúton Hongkongba, majd repülőn Európába utazott, és átszállással érkezett Budapestre. Szombaton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren koronavírus-fertőzés gyanújával különítették el. A férfi az utazása során átesett testhőmérséklet-ellenőrzésen, de nem volt lázas, így továbbengedték.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI / EPA / ANSA / Claudio Peri 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top