Egészség

Magyar orvosok mentették meg egy kómás brit férfi életét

23 éves brit férfi kapott agyvérzést Budapesten.

Nyolc napig volt kómában egy 23 éves brit férfi Budapesten, miután agyvérzést kapott. A Londonból érkezett Leith Hampshire üzleti úton járt Magyarországon októberben, amikor egy nap hirtelen összeesett.

Kiderült, hogy egy olyan ritka agyvérzése volt, ami ennyire fiatal korban egyáltalán nem jellemző. Hampshire azt nyilatkozta a Daily Mailnek, hogy nem emlékszik az esetből semmire, de tudja, hogy mentők vitték be egy magyar kórházba, mikor már alig lélegzett. 

Fotó: iStockphoto

A kórházban kómába esett, amiből nyolc napig nem ébredt fel. Ezalatt négyszer is megműtötték, végül egy világszinten is elismert magyar idegsebész mentette meg az életét. Mint kiderült, nagy szerencséje volt, hogy vonattal utazott Budapestre. Ha repülővel utazik, valószínűleg a légnyomás miatt egyből meghalt volna. Az agyvérzés után a férfi jobb oldala lebénult, illetve járni is újra meg kellett tanulnia. 

(via Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top