Egészség

Orvosok helyett politikusokon láthatók a speciális maszkok Kínában

Óriási a felháborodás.

Kínai politikusok utaztak Vuhanba, főként azért, hogy megnyugtassák a lakosságot, mivel óriási felháborodás övezi azt, ahogyan az állam a járványt kezelte. A vizit viszont teljesen más oknál fogva kapott nagy nyilvánosságot – írja a The Guardian.

Fotó: Weibo

A kormányzati tisztviselők a képeken ugyanis orvosi maszkokban mosolyognak, miközben a fertőzötteket kezelő orvosok silányabb minőségű (vagy épp semmilyen) maszkban fogadjak őket.

A politikusokon lévő maszkok, a speciális szűrővel ellátott N95-ösök azok, amiket elvileg a dolgozóknak kellett volna eljuttatni. Ezek szerint viszont nem ők, hanem a hivatalnokok kapták.

Ugyanis alig kapni már maszkokat, speciálisat vagy sima műtős maszkot, az emberek a járvány hírére felvásárolták őket és alig győzik az utángyártást.

Nem teljesen meglepő módon a politikusokat ábrázoló videófelvétel hamar eltűnt a kínai médiából, ám a kommentek megmaradtak.

(via)

(Kiemelt kép: Weibo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top