Egészség

Koronavírussal fertőzött belga állampolgárral utazhattak a Vuhánból hazatérő magyarok

Nem voltak tünetei, ezért kerülhetett a tünetmentes csoportba.

Nagy valószínűséggel a Vuhanból hazahozott magyarokkal együtt utazott egy koronavírussal fertőzött belga állampolgár – írja az Index.

A VRT Nieuws szerint kilenc személyt vittek egy katonai kórházba Belgiumban, és hétfőn elvégezték rajtuk a teszteket. Ebből derült csak ki, hogy egyikük megfertőződött, őt azonnal át is vitték a brüsszeli Szent Péter kórházba. A beteg állapota jó, jelenleg nincsenek tünetei, a vizsgálat alapján társai nem fertőződtek meg.

Az Index kérdésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt írta, hogy a Vuhanból Marseillesbe tartó repülő – amelyikkel a magyarokat is evakuálták – 230 embert hozott vissza Európába, a felszállásnál 30 embernek voltak tünetei, ők teljesen elkülönítve, a gép másik emeletén ültek.

A portál információi szerint az említett belga állampolgár is ezen a gépen utazott, felszálláskor is tünetmentes volt, ezért nem került az elkülönített csoportba.

(Kiemelt kép: illusztráció, MTI / AP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top