Egészség

„Járványként terjed” a koronavírusról szóló dal a neten

Fogalmazhatunk úgy is, a dal eléggé „virulens” lett.

A dominikai Yofrangel 911 által szerzett Koronavírus-dal vasárnap este került fel a Youtube-ra, és szerda délutánra már több mint 59 ezren tekintették meg – vagyis mondhatjuk, hogy a szám legalább annyira virulens, ha nem virulensebb, mint az igazi vírus.

Forrás: Youtube

A szám bizarr felütéssel, köhögéssel és tüsszögők kórusával indul, és korona alakú kórokozók repülnek át a képernyőn, miközben Yofrangel egy mentő hátulján ücsörög, és spanyolul énekel a vírusról ápolóknak öltözött emberek között. „Tápate la boca”, vagyis takard el a szádat – tanácsolja az énekes, sőt a tüneteket is felsorolja – igaz, ezeknek egyike sem kapcsolódik a koronavírushoz, ahogy félrevezető lehet az is, hogy injekciót kap a klipben, noha még nem fejlesztették ki a védőoltást a vírus ellen.

Persze nem mindenki fogadta kitörő örömmel az alkotást, hiszen – mint írják egyesek – dalt írni egy halálos áldozatokat követelő kórról nem éppen ízléses dolog.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top