Egészség

Ez a videó megmutatja, hogyan mozdulnak el egy nő belső szervei terhesség alatt

Látványos videó mutatja be, milyen változások zajlanak le egy nő testében az anyává válás során.

A terhesség kilenc hónapja alatt egy anya szervezetében elképesztő átalakulások történnek, ahogy a baba növekszik. A természet csodájaként az anya testében alaposan „átrendeződnek” a belső szervek, ahogy a magzat növekedni kezd. 

A folyamatot a Medical Videos elnevezésű Twitter-oldalra feltöltött animáció ábrázolja igen látványosan. 

A terhesség 9 hónapja alatt (és utána) komoly változások zajlanak le egy anya testében (Fotó: Getty Images)

A legkevésbé érdekes rész a has és a mellek növekedése, ennél sokkal látványosabb, ahogy az anyaméhben növekvő magzat szabályosan eltolja a beleket, hogy „helyet csináljon” a babának, na meg az egyre nagyobbra növő méhlepénynek. 

A gyomor pozíciója is megváltozik, csaknem vízszintes helyzetbe kerül, hasonlóan a májhoz, amely szinte a mellek vonaláig felnyomódik. Látszik, ahogy a gerinc pozíciója is megváltozik, de még az is, ahogy a tüdők néhány centivel előrébb húzódnak az egész testet érintő átalakulás során. A kismamák egyik gyakori problémájának okára is magyarázatot ad az animáció: a növekvő baba alaposan rányomódik a húgyhólyagra, ezért kell a terhes nőnek gyakrabban pisilnie. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top