Egészség

Dél-Korea a legmagasabb készültséget vezette be a koronavírus miatt

Kritikus napoknak néznek elébe, ezért határozott fellépésekre szánták el magukat.

Dél-Korea vízválasztóhoz érkezett a betegség történetében, és a következő napok kritikusak lesznek a helyzet kezelése szempontjából – mondta Mun Dzse In elnök vasárnap Szöulban. Az elnök arra buzdította a kormányt és a helyi hatóságokat, hogy ne féljenek a lehető leghatározottabban fellépni a vírus terjedésének megakadályozása érdekében, és ne hagyják, hogy a szabályozások korlátozzák őket ebben.

koronavírus vuhan kína szájmaszk

Az emberek csak védőöltözetben merészkednek az utcára (Fotó: Hector Retamal – AFP)

A dél-koreai hatóságok vasárnap 169 új fertőzöttről és újabb halálos áldozatokról számoltak be. A Covid-19 fertőzöttjeinek száma az ázsiai országban jelenleg 602, míg a halálos áldozatoké öt – közölte a koreai betegségmegelőző központ (KCDC).
    
A megbetegedések többségét Dél-Korea negyedik legnagyobb városában, a Szöultól mintegy 300 kilométerre délkeletre fekvő, 2,5 millió lakosú Teguban regisztrálták, de a fővárosból, Szöulból is jelentettek eseteket. A szöuli városvezetés betiltotta a rendezvényeket, és felfüggesztette egy keresztény szekta miséit, hogy megfékezze a vírus terjedését.

Az új fertőzöttek közül 96, illetve az összes dél-koreai eset több mint fele a Sincshondzsi keresztény szektához kötődik a betegségmegelőző központ tájékoztatása szerint. A központ korábban elmondta, hogy a közösség több mint 9300 tagját helyezte karantén alá.
    
Mun ragaszkodott hozzá, hogy a hatóságok keressék meg, és teszteljék a szekta minél több követőjét. A dél-koreai vezető aláhúzta: a közösséget érintő intézkedéseket pusztán egészségügyi szükségszerűségből hozták, és azoknak nem célja a vallásszabadság korlátozása.
    
Az államfő nyomatékosította, hogy kormánya képes korlátok közé szorítani a vírus terjedését, de az erőfeszítések sikeréhez elengedhetetlen a bizalom és az együttműködés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top