Egészség

Szellemvárosok szerte Európában – Így változtatta meg életünket a koronavírus (képek)

Kiürült terek, utcák és parkok. Lezárt stadionban tartott focimeccsek és üres metrószerelvények. Szellemvárosokat hozott a koronavírus, de most így tudunk a legjobban védekezni!

Olyat élünk most át, együtt Európában, amire nem voltunk felkészülve, és amiről nem is gondoltuk, hogy át fogjuk élni. A koronavírus okozta fertőzések megállításának egyik legfontosabb lépése, hogy mindenki (aki csak teheti) maradjon otthon! Ezt vallják már a teljes karanténba kényszerült olaszok is. De megváltozott a városkép Párizsban és számos német városban is. Gyors körkép, hogy mit is hozott az életünkbe a koronavírus…

Milánó

Üres utcák Milánóban a koronavírus miatt

Az emberek szigorú szabályok szerint élnek Olaszországban. A koronavírus miatt egy családból csak egy ember mehet bevásárolni, a gyerekek nem járnak iskolába, és aki csak teheti, home office-ban dolgozik. Bezártak az éttermek, az edzőtermek, ahogyan a mozik is. A helyiek tudják, hogy az otthonmaradással tudják megfékezni a vírust. A fotó március 12-én készült Milánóban (fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Milánó a koronavírus előtt

A koronavírus előtti élet Milánóban. Ez még nem is nagy tömeg / Fotó: Michal Sikorski / Alamy / Alamy / Profimedia

Eltűntek a turisták Milánóból

Soha ilyen üres nem volt még Milánó központja. A karantén már lassan két hete tart. (fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

Üresen járnak a metrók Milánóban a karantén alatt

A tömeges fertőzések egyik melegágya a tömegközlekedés. A milánói metrón már csak ennyien utaztak március 12-én. A város természetesen karantén alatt van. (Getty Images)

Róma

A Trevi kút Rómában

A turisták általában elárasztják a Trevi kút környékét Rómában… (fotó: Bryan Mullennix / Alamy / Alamy / Profimedia

Róma Trevi kút

Általában, de nem a koronavírus idején. Ilyen most a híres városrész. (fotó: Vera ShcherbakovaTASS via Getty Images)

Róma Spanyol lépcső

Normális esetben a Spanyol lépcső így néz ki Rómában. (fotó: Bryan Mullennix / Alamy / Alamy / Profimedia

Róma Spanyol lépcső

A koronavírus miatt innen is eltűntek a turisták, de a helyiek sem járkálnak a városban. (fotó: Antonio Masiello/Getty Images)

Velence

Velence Szent Márk tér a karantén idején

Velencében a karnevál idején tetőzött a koronavírus. A karantén miatt üres már a Szent Márk tér is. (fotó: Simone Padovani/Awakening/Getty Images)

Csendes, üres már Velence is a karantén idején

Talán soha nem volt még ilyen üres Velence, mint most. (fotó: Giacomo Cosua/NurPhoto via Getty Images)

Szicília

Nincsenek utasok a reptéren Szicíliában a koronavírus miatt

Eltűntek az utasok Szicíliában a repülőtérről. (fotó: Fabrizio Villa/Getty Images)

Párizs

Párizsban is elmarad a tömeg

Üres minden a Louvre környékén Párizsban. Itt még vannak turisták, de sokkal kevesebb, mint ilyenkor általában. (Fotó: Marc Piasecki/Getty Images)

Nápoly

Nápoly a koronavírus idején

Dél-Olaszországot sem kíméli a karantén és a vörös zóna. Nápolyban is kiürültek az utcák. (fotó: Ivan Romano/Getty Images)

Frankfurt

Kiürültek a stadionok a koronavírus miatt

A koronavírus miatt zárt kapuk mögött folynak a focimeccsek is. Íme a Frankfurt és az FC Basel rangadója. (fotó: TF-Images/Getty Images)

Potsdam

Koronavírus helyzet Németországban

Németországban, Potsdamban sincsenek hosszú sorok a múzeumok előtt. A felvétel március 12-én készült. Feltételezések szerint a német lakosság 70%-a is elkaphatja a koronavírust. (fotó: Soeren Stache/picture alliance via Getty Images)

Torino

Szellemváros lett Turin a karantén alatt

Üresek az utcák Torinóban is. A Via Roma az város egyik főutcája. Ilyen az élet most, a karantén alatt. (fotó: Alessandro Vecchi/picture alliance via Getty Images)

Tájékozódj!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top