Egészség

Elhalasztják a vérigényes műtéteket a kórházak

A Népszava értesülései szerint csak a sürgősségi operációkhoz kapnak vért a kórházak.

A kihirdetett veszélyhelyzetre hivatkozva csak a sürgősségi műtétekhez biztosítja vérkészítményeket az Országos Vérellátó Szolgálat a kórházaknak – értesült a Népszava.

A lap szerint a kórházakban leállítják azokat a tervezett beavatkozásokat, amelyeknél szükség lehet nagyobb mennyiségű vérre. Ilyenek például a csípő-, a térdprotézis-, valamint a sérv- és epeműtétek. A mentőket naponta 100-150 esetben riasztják koronavírus-gyanús betegek szállításához.

Közben a Szent László Kórházban másfél tucat egészségügyi dolgozó van már karanténban. Egyikük az a nővér, aki több napig a Szent János kórház kardiológiáján ápolta azt az asszonyt, akiről később kiderült, hogy koronavírus-fertőzött.

A kórház közölte, hogy egy dolgozójukat vitték karanténba a Szent Lászlóba, egy másiknak pedig otthoni karantént írtak elő. Arról, hogy a további 12 dolgozójukról hogyan döntött a hatóság, nincs információjuk. Akit a hatóság nem keresett meg mint kontaktszemélyt, az másnap, pénteken mehetett dolgozni.

Friss hírek a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top