Egészség

Átállt a lélegeztetőgépek készítésére szinte az összes autógyár

Innováció és segítségnyújtás egyben: csatasorba álltak az autógyártók.
Átállnak az autógyárak

Ahogy annyi más iparág, az autógyártás is jóformán halódik: jelenleg senki nemigen vesz gépkocsit, és az alkatrész-beszállítás is problémássá vált.

Az új helyzetben több autógyár is úgy próbálja hasznosítani a kapacitásait, hogy a védekezést segítik: járványhelyzetben hasznos termékeket gyártanak.

Elsőként a lélegeztetőgép jöhet szóra, amire most nagy szükség van az egészségügyben. A Ford és General Motors egészségügyi cégekkel együttműködve készíti elő termékeit, és a munkavállalók képzése elindul az elkövetkező napokban – írja a hvg.hu.

A Ford egyik modelljének ülésszellőztetést hajtó motorját használja fel lélegeztetőgép-fejlesztéséhez.

Az európai gyártók közül a Mercedes F1-es versenycsapata gyorsan reagált, és egy olyan, viszonylag olcsó légzéskönnyítőt készített, amely folyamatos pozitív nyomást képes fenntartani a páciensek légzéséhez. A Volkswagen-csoport márkája, a Seat mostanra szintén bemutatta a saját fejlesztését – teszi hozzá a portál.

A Skoda maszkot fejlesztett az egyik mérnökegyetemmel közösen, aminek elemeit 3D-s nyomtatással állítják elő. A francia Renault „arcpajzsokat” készít, az osztrák Magna pedig otthoni sterilizálókat.

Címlapképünk illusztráció.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top