Egészség

Videón mutatja be a nővér, hogy kaphatjuk el a koronavírust még kesztyűben is

A kesztyű sem jelent védettséget a koronavírus ellen, amennyiben nem megfelelően használjuk.

Nagyon hasznos videót osztott meg Facebook-oldalán egy nővér, aki korábban kórházi intenzív osztályon dolgozott. A Michiganben élő Molly Lixey azt mutatta be, hogy a kesztyű sem jelent védettséget – amennyiben nem megfelelően használjuk – írta meg a 24.hu.

A kesztyű sem jelent védettséget a koronavírus ellen, amennyiben nem megfelelően használjuk. Fotó: Annie Spratt on Unsplash

A kesztyű sem jelent védettséget a koronavírus ellen, amennyiben nem megfelelően használjuk (Fotó: Annie Spratt on Unsplash)

A nővér örül annak, hogy sokan odafigyelnek a járványügyi előírásokra, és gumikesztyűt viselnek, hiszen nagyon hasznos tud lenni, ugyanakkor teljesen értelmetlen, ha utána nem mosunk kezet. A nővér festékfoltokkal illusztrálta a kórokozókat, és bemutatta, milyen könnyen elkaphatjuk őket még kesztyűben is bevásárlás közben: ehhez elég egyszer elővenni a mobilunkat.

Aztán ha csörög a telefon, felvesszük, és már az arcunkon van a vírus. Beszállunk a kocsiba, végre levehetjük a kesztyűt (kukába dobjuk!), de megint megfogjuk a telefont, és már az ujjunkon vannak a kórokozók – tehát (hacsak nem mosunk kezet, mielőtt az arcunkhoz, szánkhoz érnénk), egész végig feleslegesen volt rajtunk a kesztyű – írja a lap.

Ez ellen csak a már-már unalomig ismételt kézmosás tud segítséget nyújtani.

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top