nlc.hu
Egészség
Újabb idősotthon veszélyeztetett: mindenkit tesztelnek a fővárosi Rózsa utcában

Újabb idősotthon veszélyeztetett: mindenkit tesztelnek a fővárosi Rózsa utcában

Újabb intézmény válhat gócponttá járványszempontból.

Rengeteg szó esik mostanában a fővárosi Pesti úti idősek otthonáról – jelenleg a koronavírus-járvány egyik gócpontjának tűnik.

Ám van az országban másik intézmény is, ahol terjedni látszik a kórokozó. Ilyen a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona szintén Budapesten, a VI. kerületi Rózsa utcában.

sok a pozitív eset

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Péntek reggel mindenkit tesztelnek, és a tünetmentes, de fertőzött dolgozóknak is karanténba kell vonulniuk – válaszolta a 444.hu megkeresésére a Városháza. Mint írják, itt már több dolgozó is megfertőződött, ők otthoni karanténidejüket töltik.

Hat olyan lakót már teszteltünk, akik tüneteket mutattak, de a mentőszolgálat gyorstesztje negatív eredményt hozott. (…) A tünetmentes fertőzöttek elkülönítésre kerülnek, míg ha tünetek jelentkeznek a lakókon, a megfelelő egészségügyi ellátásban részesülnek” – idéz a híroldal.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány érintett él itt, az Operatív Törzs tájékoztatása szerint eddig kevesebb mint tíz fertőzöttet találtak.

Az országos tisztifőorvos már korábban szigorú járványügyi szabályokat vezetett be a szociális ellátást nyújtó intézményekben is, többek között elrendelte a látogatási és intézmény-elhagyási tilalmat. Ez alól csak a súlyos állapotú, végstádiumban lévő, haldokló ellátottak jelentenek kivételt. Mindenki másnak a telefonbeszélgetést, levelezést ajánlják a kapcsolattartáshoz.

Címlapképünk illusztráció.

Koronavírushírek az nlc.-n

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top