Egészség

Tüdőgyógyász: a kezeletlen allergia sérülékennyé teszi az immunrendszert

Miközben a szervezetünk a pollenekkel küzd, egy vírus is könnyebben megtámadja.

Arról, hogyan befolyásolja az immunrendszer hatékonyságát a kezeletlen allergia, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának igazgatója, Müller Veronika beszélt az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A tüdőgyógyász kifejtette, az irritált nyálkahártya, a pollenekkel való küzdelem könnyen sérülékennyé teheti az immunrendszert, így egy vírus is könnyebben ledöntheti a lábáról az embert. Hozzátette, ha az allergiás beteg használja a gyógyszereit, akkor sokkal kisebb annak a rizikója, hogy megfertőződik.

A tüdőgyógyász kitért rá, hogy azok, akik régóta allergiások, pontosan ismerik a betegség tüneteit; nem tévesztik össze a koronavírus-fertőzés jeleivel. Müller Veronika kiemelte: az allergiával szemben a koronavírus leggyakrabban magas lázzal jelentkezik. Azt tanácsolja az allergiásoknak és az asztmával küzdőknek, mindenképpen szedjék a gyógyszereiket, az pedig, aki a szezonban először észlel magán allergiás tüneteket, próbálja ki a vény nélkül kapható allergiagyógyszereket.

Olvass még többet az allergiáról az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top