Egészség

Sötétbarna lett a bőre két kínai koronavírusos betegnek

Két megfertőződött orvosnak sötétbarnára változott a világos, fehér bőre. Ez állhat a különös jelenség hátterében.
Koronavírusos beteg egy vuhani kórházban.

A koronavírusos betegek egy részénél a fertőzés súlyos tüdőgyulladást okoz, emiatt a szervezet oxigénellátása nagy mértékben romlik, a pácienst lélegeztetőgépre kell kötni. A COVID-19 ilyen lefolyása ma már közismert, két kínai betegnél azonban egészen különös tüneteket figyeltek meg.

Két koronavírussal megfertőződött kínai orvosnak drasztikusan megváltozott a bőrszíne, fehérből sötétbarna lett. Yi Fan és Hu Weifeng januárban kapta el a kórt, amikor a Wuhani Központi Kórházban dolgoztak.

A két 42 éves doktort több mint egy hónapig tartották gépekkel életben, csak ebben a hónapban nyerték vissza az eszméletüket, és szembesültek a barnára változott bőrükkel. Az orvosok szerint a szokatlan jelenség hátterében a kezelés elején adott gyógyszerek állnak.

A megbetegedett orvosok felépülése fokozatos, de lassú folyamat, egyikük nem tud felállni, kollégájának pedig még a beszéd is nehézséget okoz.

A bőrszínük nem marad ilyen, hamarosan visszaállhat az eredeti árnyalat, ahogy fokozatosan javulnak a májfunkcióik. A betegeknek emellett mentális segítséget is nyújtanak, hogy feldolgozzák a traumát.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Featurechina/Cseng Jüan)

(Oddity Central)

Kapcsolódó cikkek:

Videón mutatja be egy újságíró a koronavírus első kellemetlen tüneteit

Lábfejünk jelezheti leghamarabb a koronavírus-fertőzést

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top