Egészség

Koronavírus Magyarországon: 3035 beteg, újabb 11 halott

Hétfőre 37 fővel nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma hazánkban.

3035 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős beteg, ezzel 351 főre emelkedett az elhunytak száma – közölte a koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldal.

A gyógyultak száma 630 fő. Az aktív fertőzöttek 63%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 51%-a budapesti vagy Pest megyei. 1027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen. 

Hatósági házi karanténban 10.459 fő van. Eddig 83.958 mintavétel történt akkreditált laboratóriumban.

Az igazolt koronavírus-fetrőzöttek megyénkénti megoszlása május 4-én

Az igazolt koronavírus-fetrőzöttek megyénkénti megoszlása május 4-én (koronavirus.gov.hu)

Mától részletesebb adatközlést láthatunk a koronavirus.gov.hu honlapon. Külön is feltüntetik az aktív fertőzöttek számát, ez azoknak a számát jelenti, akik még koronavírussal fertőzöttek és még nem gyógyultak ki abból, kórházban vagy otthonukban vannak. Emellett az aktív fertőzöttek, a gyógyultak és az elhunytak statisztikájánál külön bontva láthatóak Budapest és Pest megye, valamint vidék adatai.

Mától megkezdődik a védekezés második szakasza. A cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az élet és továbbra is elkerüljük a járvány “berobbanását”. Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont mától új szabályok lépnek életbe. Az egész országban továbbra is fontos az ajánlások és a szabályok betartása, pl. a másfél méteres védőtávolság tartása és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön. Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák. 

(Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly)

Még több hír a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top