Egészség

Súlyos tüdőbetegséggel küzd a Jethro Tull frontembere

"A napjaim meg vannak számlálva" - mondta el tüdőbetegségéről a zenész.

Ian Anderson, a Jethro Tull frontembere bejelentette, gyógyíthatatlan tüdőbetegsége, COPD-je van. Ő maga már néhány éve tud a diagnózisról, de a nyilvánosság előtt csak most beszélt róla, Dan Rather műsorában – pontosabban egyelőre csak annak promóciós klipjében, maga az adás ugyanis csak holnap lesz látható – írja a 24.hu.

Halálos tüdőbetegségben szenved Ian Anderson, a Jethro Tull frontembere

Halálos tüdőbetegségben szenved Ian Anderson, a Jethro Tull frontembere. Fotó: Will Ireland/Prog Magazine/Future via Getty Images

“Megszenvedek vele. Úgynevezett exacerbációim vannak, ezek olyan időszakok, amikor egy fertőzés miatt hörghurutom lesz, és két vagy három hétig eltart, amikor elég kemény meló kimenni a színpadra és játszani. Lekopogom, tizennyolc hónapja nem volt ilyen, gyógyszert szedek. Ha viszonylag tiszta levegőjű környezetben maradok, nagyjából jól vagyok. De a napjaim meg vannak számlálva” – mondta.

A zenész szerint a tüdőbetegség, vagyis a COPD jelenleg érdemben nem befolyásolja az életét, még futni is bír. Azt is elmondta, hogy a legvégsőkig harcolni fog, igyekszik maximálisan kihasználni minden megmaradt tüdőkapacitást, és feszegetni saját határait. A betegség, melyet jórészt a cigi okoz, Ian szerint javarészt az ötven évnyi színpadon töltött időnek, főként a füstgépeknek tudható be.

Tudj meg többet a dohányzás káros hatásairól

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top