Egészség

Ezrek akarnak megfertőződni koronavírussal, hogy segíthessenek

Több ezer önkéntes jelentkezik világszerte, hogy megfertőződhessenek a koronavírussal, hátha segít a védőoltás kifejlesztésében.

Ha embereken tudnának kísérletezni a kutatók, előbb lehetne védőoltás a koronavírus ellen – idézi a hvg.hu Josh Morrisont, a 1Day Sooner civil kezdeményezés társalapítóját. Morrisonék kezdeményezésére eddig 102 országból 16 ezernél is több ember jelentkezett, hozzájárulva ahhoz, hogy SARS-Cov-2 vírust tartalmazó sprayt fújjanak az orrukba, így fertőzvén meg őket.

A koronavírus elleni védőoltásra még várni kell.

A koronavírus elleni védőoltásra még várni kell.

Kérdés, engedélyt kap-e a kísérlet még azelőtt, hogy az állatokon végzett próbák megnyugtató eredménnyel zárultak volna. Ilyenre ugyanis még nem volt példa az amerikai gyógyszerbiztonsági hatóság (FDA) történetében. A hvg cikke idézi Bill Gatest is, aki szerint legkevesebb 9 hónap alatt készülhet el egy jó vakcina, de még ennek duplája, 18 hónap is azt jelentené, hogy szokatlanul gyorsan alkották meg a szérumot a tudósok.

Harc a koronavírus ellen:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top