Egészség

Otthonából sietett életet menteni a mentős

A hajdúnánási mentők egyik ápolóját az utcában lakók riasztották egy bajba került férfihez.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán számolt be a nemrég történt esetről, amelynek főszereplője Papp Sándor, a Hajdúnánási Mentőállomás ápolója. A mentők munkatársa épp szolgálata után pihent otthon, amikor a háza előtt heves dudálás kezdődött. Kiderült, hogy azért dudáltak a kint lévők, mert tudták, hogy az utcában egy mentős lakik, mivel pedig épp egy 40 év körüli férfi újraélesztése zajlott, a szakembertől kértek segítséget.

Papp Sándor a helyszínre sietett, ahol már egy civil a mentésirányítás munkatársának instrukcióit követve igyekezett segíteni a bajba került férfinak. A mentős átvette a műveletet és folytatta az életmentést, amíg a helyszínre nem értek a szolgálatban lévő kollégák, sőt, egy mentőhelikopter is.

Az OMSZ posztja szerint a hét szakember összhangjának köszönhető, hogy sikerült elkerülni a tragédiát, akit a helyszínre érkező mentőhelikopter már stabil állapotban szállított kórházba.

További cikkeink a mentőkkel kapcsolatban:

Saját utcájában élesztett újra egy férfit a mentős

Képünk illusztráció (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top