Egészség

Még úszásnál is zoknit hordott, úgy szégyellte a kalapácsujjait

Tízéves kora óta élt „aligátorlábbal” a férfi, aki annyira szégyellte kalapácsujj betegségét, hogy még úszás közben is zoknit hordott. Most egy műtéttel az egész élete megváltozhat.

Jefferson egy úgynevezett kalapácsujj nevű betegséggel küzdött. A kalapácsujjú férfi az uniladnek elmondta, hogy a betegsége egész élete során sok fájdalmat és szégyent hozott számára. Pechjére pont az úszás lett az egyik legkedvesebb hobbija, ugyanakkor a medencébe sosem ment be zokni nélkül.

Aligátorláb

Részlet a Jefferson lábfejéről készült videóból

Jefferson egy tévéműsoron keresztül került kapcsolatba Brad Schaeffer lábszakorvossal, aki elmondta neki, hogy ilyen súlyos kalapácsujj-betegséget még soha életében nem látott, egyes ujjai úgy néznek ki, mintha amputálták volna őket. „Igazán sokkoló” – foglalta össze az orvos a látványt. Sajnos nem ez volt a férfi egyetlen baja: az orvos azt is megállapította, hogy ezen felül a lába még egy bőrbetegségben is szenved, aminek köszönhetően a lábán a bőr úgy néz ki, mintha valaki nagyon-nagyon hosszan vízben áztatta volna. A férfi a betegség ellenére párkapcsolatban él, de elmondta, hogy csak azután volt hajlandó megmutatni a lábfejét a barátnőjének, miután már szerelmesek lettek egymásba. A kalapácsujj betegség miatt Jefferson számára a járás is fájdalmas, mivel lényegében az ujjhegyein, a körmein jár. Dr. Schaeffer egy komplex műtéttel hozta helyre a páciense lábait, aki hathetes lábadozás után új végre új életet kezdhetett vadonatúj lábujjain. Alig várja, hogy visszatérhessen az uszodába: immár zokni nélkül.

Aligátorláb 2

Közeli Jefferson kalapácsujjairól

Vidám zoknik az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top