Egészség

Meghalt tüdőrákban, 4 hónappal később írt neki a kórház, hogy az ellátása nem sürgős

A kaposvári kórház a beteg halála után írt levelet, hogy a járvány miatt halasztható a daganatos férfi ellátása, állítja a férfi lánya.
kórház

Négy hónappal a halála után küldött levelet egy tüdőrákban elhunyt betegnek a kaposvári Kaposi Mór kórház arról, hogy a daganatos betegségének ellátása nem sürgős, a koronavírus-járvány miatt halasztható – számolt be az RTL Híradó.

A 73 éves férfi december 2-án hunyt el a Nagyatádi Kórház hospice osztályán. Betegségét azonban a Kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban diagnosztizálták, és itt kezelték volna, ha megélte volna. Az elhunyt férfinak egy hete mégis levelet írt a kórház.

A férfi lánya szerint felháborító, hogy amennyiben édesapja élne, daganatos betegségének kezelését halaszthatónak minősítette volna a kórház.

Az Emberi Erőforrások minisztériuma szerint ilyen levelet nem küldött a kaposvári kórház egyetlen daganatos betegeket gyógyító osztálya sem, de amennyiben a hozzátartozók igénylik, kivizsgálják az esetet.

(Kiemelt kép: illusztráció)

További hírek az egészségügyi járvány miatti átalakulásáról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top