Egészség

Kiszáradt a könyököd? Itt a természetes gyógyír!

Ha folyton kiszárad a könyöködön a bőr, ne törődj bele! Elmondjuk, hogyan hozd helyre teljesen természetes módszerekkel...

A könyöködön lévő bőr számos okból kiszáradhat, többek között a hűvös, száraz levegő miatt, vagy ha túl meleg vízzel zuhanyzol, de akár tisztálkodószerek, testápolók, illatszerek is kiválthatnak bőrirritációt ezen a területen, ahogy bizonyos bőrbetegségek, így az ekcéma és a pszoriázis is.

Bármi legyen is azonban a bőrszárazság oka, ne hagyd annyiban, hiszen néhány egyszerű és teljesen természetes módszerrel könnyen kezelheted.

A könyököd megfelelő ápolása is fontos!

A könyököd megfelelő ápolása is fontos! (Fotó: Getty Images)

Első körben gondold újra a tisztálkodási rutinodat! Ha túl sok időt töltesz a zuhany alatt vagy a kádban ülve és/vagy túlságosan meleg vízzel fürdesz, az bizony szártja a könyöködet is. Próbálj meg gyorsabban és a megszokottnál kicsit langyosabb vízben tusolni, kádazni! 

Nézd át azt is, milyen tisztálkodószereket használsz és ha eddig még nem tetted, válts természetes alapú, de mindenképp mesterséges illatanyagoktól mentes tusfürdőre vagy szappanra!

Ha nem hirdatálsz minden egyes fürdés után, itt az ideje, hogy rászokj! Testápolóból is válassz lehetőleg természetes alapú terméket, ezen belül is elsősorban olyat, mely a következő olajokat és/vagy vajakat tartalmazza:

  • olívaolaj
  • kókuszolaj
  • kakaóvaj
  • shea vaj

Készíts vegyszermentes hidratáló bőrradírt! A recept a következő:

  • Keverj össze 1/2 bögre granulált cukrot 1/3 bögre olívaolajjal!
  • A keveréket masszírozd bele a könyöködbe!  Segít eltávolítani az elhalt bőrt és hidratálja a területet.
  • A radírozás után öblítsd le a bőrödről a maradék kencét!

via

Még több természetes szépségpraktika:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top