Egészség

Koronavírusos lett a rákbeteg nő, leállították a kezelését

A 28 éves Stevie Murdoch néhány hét alatt belehalt a méhnyakrákba.

„Stevie azelőtt meghalt, hogy egyáltalán elindulhatott volna a kezelése” – nyilatkozta a Daily Mirror című brit bulvárlapnak a fiatal nő édesapja Derrick Murdoch. A megtört apa egyértelműen a koronavírus-járványt okolja lánya elvesztése miatt, mint mondta, a betegség miatt nem kezelhették az orvosok lánya daganatát.

Már a diagnózisakor közölték velünk az orvosok, hogy Stevie betegsége túlságosan is előrehaladott. Hogy semmi remény nincs a gyógyulásához” – kezdte Derrick Murdoch, majd hozzátette, lánya kezelőorvosai biztosították róla, hogy a megfelelő sugár- illetve kemoterápiával Stevie nyerhet egy kis időt.

stevie méhnyakrák koronavírus

Koronavírus miatt nem kaphatta meg a kezelést, ami meghosszabbította volna az életét – Kép forrása: Just Giving

Csakhogy a fiatal graffitiművész elkapta a koronavírust, így az orvosok elővigyázatosságból leállították a kezelését. „Stevie nem mutatott tüneteket, a kezeléseket mégse végezhették el rajta” – mondja az apa, majd hozzáteszi, élete utolsó néhány hetében nem lehettek lányukkal, csupán az utolsó 24 órát tölthették együtt.

A lap beszámolt róla, hogy Stevie otthonában népszerű volt, rengeteg barátja és ismerőse volt, akik most egy emberként búcsúztatják a fiatal művészt.

A méhnyakrák kezeléséről és tüneteiről bővebben: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top